Alfa Laval: Εξοπλισμός τριών LPG carriers με συστήματα παροχής καυσίμου LPG

Alfa Laval: Εξοπλισμός τριών LPG carriers με συστήματα παροχής καυσίμου LPG

81
Alfa Laval: Εξοπλισμός τριών LPG carriers με συστήματα παροχής καυσίμου LPG

Η εταιρεία Alfa Laval έλαβε μια παραγγελία για τρεις μονάδες Alfa Laval FCM LPG του συστήματος παροχής καυσίμου χαμηλού σημείου ανάφλεξης (LFSS), το οποίο έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη MAN Energy Solutions.

Η συμφωνία υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2020 με την IMEX Co. Ltd., η οποία κατασκευάζει κινητήρες της MAN Energy Solutions στην Ιαπωνία ως θυγατρική εταιρεία της Hitachi Zosen Corporation, ενώ τα εν λόγω συστήματα πρόκειται να εγκατασταθούν σε τρία ιαπωνικά πλοία μεταφοράς LPG. H χρήση του φορτίου LPG ως καυσίμου αποτελεί μια ελκυστική λύση για τη συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων, καθώς μειώνει τις εκπομπές SOx σχεδόν στο μηδέν, παρέχοντας συμμόρφωση με το παγκόσμιο όριο περιεκτικότητας των καυσίμων σε θείο.

Ο έξυπνος σχεδιασμός του συστήματος FCM LPG το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο και συμβατό με οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης φορτίου LPG έχει επιλέξει ο πλοιοκτήτης, ενώ, χάρη στην εξειδίκευση της Afla Laval στα συστήματα διαχείρισης καυσίμου αλλά και την εμπειρία της MAN Energy Solutions στο κομμάτι των κινητήρων, εξασφαλίζεται η άψογη λειτουργία του.

Τα τρία συστήματα FCM LPG πρόκειται να παραδοθούν στην IMEX στα τέλη του 2021, ενώ μετά τη δοκιμή των κινητήρων θα μεταφερθούν στο ναυπηγείο Sasaki Shipbuilding Co. Ltd., προκειμένου να εγκατασταθούν στα πλοία.

Φωτό: Mohamed Aly/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.