Συνεργασιών συνέχεια για την προώθηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

Συνεργασιών συνέχεια για την προώθηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

68
Συνεργασιών συνέχεια για την προώθηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

Τα μέλη της SEA-LNG, η λιμενική αρχή του Corpus Christi και η Stabilis Solutions Inc. (Stabilis), η οποία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών για την ενεργειακή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένων λύσεων τροφοδοσίας υδρογόνου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), προέβησαν στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας (MOU) για τη διευκόλυνση της χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου στο λιμάνι του Corpus Christi.

Τα πλοία που κινούνται με LNG αυξάνουν σημαντικά το μερίδιό τους ως μέρος του παγκόσμιου στόλου, καθώς το LNG ωφελεί τους λιμενικούς χρήστες τόσο σε επίπεδο αποτελεσματικότητας όσο και στη μείωση των εκπομπών σε σύγκριση με τους πετρελαιοκινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα κάποια από τα πλοία που προσεγγίζουν ήδη το λιμάνι του Corpus Christi είναι ήδη συμβατά με το νέο ναυτιλιακό καύσιμο.

Μέσα από την εν λόγω συνεργασία και την αυξανόμενη διαθεσιμότητα του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου στο λιμάνι του Corpus Christi, τόσο η λιμενική αρχή όσο και η Stabilis ευελπιστούν να προσελκύσουν περισσότερα πλοία που τροφοδοτούνται με LNG αλλά και να ενθαρρύνουν τη μετατροπή πλοίων από πετρελαιοκίνητα σε LNG. Παράλληλα, το λιμάνι του Corpus Christi και η Stabilis δεσμεύονται να παρέχουν εκτεταμένη εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη στους πελάτες του λιμένα καθώς και να προσελκύσουν νέα κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών επιχορήγησης που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της αγοράς και βιώσιμων λύσεων.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, το λιμάνι του Corpus Christi θα παράσχει την κατάλληλη πρόσβαση στην αποβάθρα για τον ανεφοδιασμό των πλοίων από την ξηρά, ενώ από την πλευρά της η Stabilis θα ενισχύσει τον υπάρχοντα στόλο μεταφοράς και διανομής LNG που διαθέτει από το εργοστάσιο παραγωγής LNG στο Νότιο Τέξας, προκειμένου να υποστηρίξει την τροφοδοσία των πλοίων.

Η λιμενική αρχή του Corpus Christi βλέπει την εν λόγω συνεργασία για την τροφοδοσία των πλοίων με LNG ως ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της δέσμευσης του λιμένα για απανθρακοποίηση και βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Φωτό: https://sea-lng.org/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.