Χίος: Συμφωνία συνεργασίας με την κινεζική πόλη Γιαντάι

Χίος: Συμφωνία συνεργασίας με την κινεζική πόλη Γιαντάι

188
Χίος: Συμφωνία συνεργασίας με την κινεζική πόλη Γιαντάι

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Χίου και της πόλης Γιαντάι στο βορειοανατολική Κίνα υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Χίου, Κώστας Βεργίνας και ο αντιδήμαρχος της Γιαντάι, Γουάνγκ Τζιάν.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γιαντάι, στην οποία η ελληνική συμμετοχή έγινε διαδικτυακά λόγω των υφιστάμενων μέτρων προστασίας από τον κορονοιό.

Τη συμφωνία συνεργασίας χαιρέτισαν τόσο ο Έλληνας πρέσβης στην, Κίνα Γεώργιος Ηλιόπουλος, όσο και o πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, Γουάνγκ Κιάνγκ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δείγματα της ομορφιάς της Χίου και της μακρινής Γιαντάι παρουσιάστηκαν σε βίντεο ενώ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, έγινε προβολή φωτογραφικής έκθεσης, ανοιχτής στο ευρύ κοινό. Στην έκθεση παρουσιάζεται η Χίος αλλά και εικόνες από την Ελλάδα.

Σκοπός της υπογραφείσας συμφωνίας είναι η από κοινού συνεργασία και ανταλλαγή επωφελούς τεχνογνωσίας στους τομείς ναυτιλίας, οικονομίας, εμπορίου, επιστήμης και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού, κ.λπ. Η συνεργασία θα βασίζεται στην προώθηση της φιλίας μεταξύ των δύο λαών, καθώς και της αλληλοκατανόησής τους. Στόχος είναι η εδραίωση και ανάπτυξη αυτής της φιλικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.