«Συνωστισμός» πετρελαϊκών κολοσσών στην Αγκόλα

«Συνωστισμός» πετρελαϊκών κολοσσών στην Αγκόλα

109
«Συνωστισμός» πετρελαϊκών κολοσσών στην Αγκόλα

Η Eni και η BP ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας για την πρόοδο των συζητήσεων αναφορικά με τον συνδυασμό των upstream χαρτοφυλακίων τους στην Αγκόλα, συμπεριλαμβανομένων όλων των δραστηριοτήτων για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το LNG στην αφρικανική χώρα.

Οι δύο κολοσσοί εκτιμούν ότι, συνδυάζοντας τις προσπάθειές τους σε ένα νέο joint venture, Εni και BP θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, ενισχύοντας από κοινού τις δραστηριότητές τους στην Αγκόλα. Το νέο venture θα αντανακλά τη δέσμευση των δύο εταιρειών για συνεχή ανάπτυξη των προοπτικών του κλάδου upstream στην αφρικανική χώρα.

H νέα εταιρεία θα υποστηριχθεί τόσο από την Eni όσο και από την BP και θα ωφεληθεί από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο εταιρειών, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Την ίδια ώρα αναμένεται να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Ένα business plan του νέου σχήματος για την αξιοποίηση μελλοντικών ευκαιριών στην Αγκόλα και στην ευρύτερη περιοχή θα συμφωνηθεί από κοινού από τις Eni και BP, οι οποίες έχουν ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση για το νέο αυτό εγχείρημα.

Φωτό: Niels Christian Vilmann/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.