Το νηολόγιο των Marshall Islands για 17η χρονιά στο QUALSHIP 21

Το νηολόγιο των Marshall Islands για 17η χρονιά στο QUALSHIP 21

90
Το νηολόγιο των Marshall Islands για 17η χρονιά στο QUALSHIP 21

Το Νηολόγιο των Marshall Islands (RMI) ανακοίνωσε ότι για 17η διαδοχική χρονιά συμπεριλήφθηκε στον θεσμό “QUALSHIP 21” της Αμερικανικής Ακτοφυλακής. Το “QUALSHIP 21” αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία έχει ξεκινήσει από το 2001, καθιερώνοντας ένα σύστημα αξιολόγησης ποιότητας και παροχής κινήτρων για πλοία υπό ξένη σημαία που καταπλέουν σε λιμένες των ΗΠΑ. Μάλιστα το RMI είναι το μοναδικό από τα τρία μεγάλα νηολόγια που διατήρησε τη θέση του στο “QUALSHIP 21”, εν αντιθέσει με τα δύο άλλα νηολόγια τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στον θεσμό.

Παρά τις σημαντικές προκλήσεις, απόρροια της πανδημίας, οι επιδόσεις του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ το 2020 ήταν αξιοσημείωτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης Port State Control in the United States 2020 Annual Report. Περισσότερα από 1.100 πλοία σημαίας Νήσων Μάρσαλ συμπεριλήφθηκαν στο» QUALSHIP 21», ενώ 78 επιπλέον πλοία εντάχθηκαν στον θεσμό εντός 2021. Συνεπώς, το ένα τρίτο των πιστοποιημένων πλοίων από το σύστημα «QUALSHIP 21» φέρουν τη σημαία των Marshall Islands, γεγονός που επιβεβαιώνει επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Νηολογίου σε υψηλή ποιότητα και standards.

Αναφορικά με το επίτευγμα του νηολογίου, ο Bill Gallagher, πρόεδρος του International Registries, Inc. και των θυγατρικών της (IRI), που διαχειρίζονται το νηολόγιο του RMI, δήλωσε ότι: «Είμαστε υπερήφανοι για τον στόλο μας και γι’ αυτό το άνευ προηγουμένου επίτευγμα, το οποίο αντανακλά τη μακροπρόθεσμη δέσμευση των πλοιοκτητών μας σε υψηλής ποιότητας και ασφαλείς λειτουργίες πλοίων».

«Ο χρόνος αυτός υπήρξε ιδιαίτερα απαιτητικός για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ιδιαίτερα για τα πληρώματα, και παρ’ όλα αυτά ο μέσος όρος των κρατήσεων πλοίων του νηολογίου του RMI στην τριετία ήταν 0,74%, χαμηλότερα από το 1,02%, που είναι το όριο του USCG για το QUALSHIP 21», ανέφερε ο Brian Poskaitis, Senior Vice Prident, Fleet Operations του IRI.

Το νηολόγιο του RMI εξέδωσε το 2020 τo marine safety advisory 13-20, το οποίο επέτρεπε την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων εξ’ αποστάσεως, σε περίπτωση που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί ή δεν επιτρεπόταν, λόγω τοπικών περιορισμών, η επιθεώρηση με φυσική παρουσία. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1098 επιθεωρήσεις εξ’ αποστάσεως.

Με αφορμή την ενίσχυση των εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων πλοίων το 2020, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ο κ. Poskaitis ανέφερε ότι η στενή συνεργασία και η αποτελεσματική επικοινωνία με τα πλοία και τις αρχές port state control βοήθησαν τις ομάδες του νηολογίου να παραμένουν δραστήριες και να συμβάλλουν σε ασφαλείς επιχειρήσεις, πάντα με τη συνδρομή των πληρωμάτων και των ιδιοκτητών/διαχειριστών πλοίων.

Η παραπάνω αναγνώριση έρχεται σε συνέχεια του Tokyo Memorandum of Understanding (MOU) report, το οποίο ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2020 και στο οποίο το Νηολόγιο του RMI διατήρησε το Whitelist Status.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.