Το μεγαλύτερο containership στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και στον Καναδά

Το μεγαλύτερο containership στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και στον Καναδά

296
Το μεγαλύτερο containership στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και στον Καναδά

Η γαλλική εταιρεία τακτικών γραμμών και logistics CMA CGM αναμένεται να σπάσει, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, το ρεκόρ που η ίδια κατέχει, δρομολογώντας το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον εμπορικό δρόμο του Ατλαντικού. Ειδικότερα, το πλοίο της εταιρείας «MARCO POLO», του οποίου η χωρητικότητα ανέρχεται στα 16.022 TEUs, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει δέσει ποτέ στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και στον Καναδά.

Πρόκειται για ένα πλοίο γιγαντιαίων διαστάσεων, το μήκος του οποίου ισοδυναμεί με πάνω από τριάμισι γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ, εάν βάζαμε τα εμπορευματοκιβώτια που μπορεί να μεταφέρει στη σειρά, η έκτασή τους θα έφτανε σχεδόν τα 61 μίλια απ’ άκρη σ’ άκρη. Μάλιστα, πέραν των ρεκόρ για το μεγαλύτερο πλοίο που έχει δέσει ποτέ στα χρονικά στον Καναδά και στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, το «MARCO POLO» αναμένεται να θέσει ανάλογα νέα ρεκόρ σε κάθε λιμάνι της Ανατολικής Ακτής της Βόρειας Αμερικής (Χάλιφαξ, Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ, Βιρτζίνια, Σαβάνα και Τσάρλεστον) που περιλαμβάνεται στο δρομολόγιό του.

Το «MARCO POLO» θα ενσωματωθεί στο δρομολόγιο Columbus JAX service της εταιρείας, το οποίο ξεκινά από τη Νότια Ασία και καταλήγει στην Ανατολική Ακτή της Αμερικής. Το παρθενικό ταξίδι του πλοίου σηματοδοτεί μια αύξηση στη χωρητικότητα, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της για την παροχή ευέλικτων λύσεων, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της στις ΗΠΑ, πολλοί μάλιστα εκ των οποίων βιώνουν μια άνευ προηγουμένου αύξηση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και ως εκ τούτου στη ζήτηση των αγαθών τους.

Φωτό: www.portofhalifax.ca

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.