Η ναυτιλία, μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της Δανίας

Η ναυτιλία, μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της Δανίας

120
Η ναυτιλία, μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της Δανίας

Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, η ναυτιλιακή βιομηχανία της Δανίας συνεχίζει να συμβάλλει τα μέγιστα στον εξαγωγικό κλάδο της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία των στατιστικών αρχών της χώρας, μέσω θαλάσσης εξήχθησαν προϊόντα αξίας 62,8 δισ. κορονών Δανίας το α΄ τρίμηνο. Ως εκ τούτου, η ναυτιλία αντιπροσώπευσε το 20,1% των εξαγωγών της χώρας το ίδιο διάστημα.

Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι εξήχθησαν μέσω θαλάσσης προϊόντα αξίας 62,25 δισ. κορονών Δανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Danish Shipping, παρά το γεγονός ότι δεν καταγράφηκαν αξιοσημείωτες μεταβολές, εντούτοις πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα φέτος, καθώς το αμερικανικό δολάριο, με βάση το οποίο κλείνουν οι συμφωνίες μεταφοράς φορτίων, έχει υποτιμηθεί κατά 10%.

«Η δανέζικη ναυτιλία είχε ένα επιτυχές ξεκίνημα φέτος. Η προθυμία αγοράς προϊόντων είναι μεγάλη και δημιουργεί την ανάγκη μεταφοράς τους μεταξύ χωρών και ηπείρων. Οι εταιρείες της δανέζικης ναυτιλίας τα πάνε εξαιρετικά καλά και αυτή τη στιγμή η ναυτιλία αντιπροσωπεύει πάνω από το 1/5 των εξαγωγών της χώρας. […] Συνολικά είναι η καλύτερη ιστορικά χρονιά και ορισμένοι κλάδοι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, όπως τα πορθμεία και τα δεξαμενόπλοια, είναι αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις λόγω της πανδημίας», ανέφερε η Anne H. Steffensen, Director General και CEO της Danish Shipping

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.