Κέρδη ρεκόρ για την A.P. Moller-Maersk

Κέρδη ρεκόρ για την A.P. Moller-Maersk

147
Κέρδη ρεκόρ για την A.P. Moller-Maersk

Ευοίωνα ξεκίνησε το 2021 για την A.P. Moller-Maersk, όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό του δανέζικου κολοσσού για το α΄ τρίμηνο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ισχυρή ζήτηση, σε συνδυασμό με τη μειωμέ-νη δυναμικότητα και την έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων, αύξησε σημαντικά τους ναύλους στη ναυτιλία τακτικών γραμμών.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων άγγιξαν τα $4 δισ. έναντι $1,5 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ τα κέρδη EBIT ανήλθαν στα $3,1 δισ. σε σύγκριση με τα $552 εκατ. έναν χρόνο πριν. Τα έσοδα της A.P. Moller-Maersk κατέγραψαν αύξηση 30%, στα $12,4 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε επίπεδο τριμήνου, η κερδοφορία της δανέζικης εταιρείας έφτα-σε σε επίπεδα ρεκόρ, εξέλιξη που ερμηνεύεται από την αύξηση των ναύλων κατά 35% και τη μείωση των τιμών ναυτιλιακών καυσίμων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοί-νωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.