Κίνα-Φιλιππίνες: Μαίνεται η κόντρα στη Νότια Σινική Θάλασσα

Κίνα-Φιλιππίνες: Μαίνεται η κόντρα στη Νότια Σινική Θάλασσα

136
Κίνα-Φιλιππίνες: Μαίνεται η κόντρα στη Νότια Σινική Θάλασσα

Οι Φιλιππίνες απορρίπτουν μία ετήσια καλοκαιρινή απαγόρευση που επιβλήθηκε από την Κίνα στην αμφιλεγόμενη Νότια Σινική Θάλασσα και ενθαρρύνει τα αλιευτικά της σκάφη, να εξακολουθήσουν να ψαρεύουν εντός των χωρικών υδάτων της.

Το μορατόριουμ αλιείας που έχει επιβληθεί από την Κίνα από το 1999, αφορά στη χρονική περίοδο από την 1η Μαΐου μέχρι την 16η Αυγούστου και καλύπτει τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, όπως και άλλων θαλάσσιων περιοχών στα ανοιχτά των κινεζικών ακτών.

«Αυτή η απαγόρευση αλιείας δεν αφορά τους ψαράδες μας» ανέφερε χθες σε μία ανακοίνωσή της, η ομάδα δράσης των Φιλιππίνων για τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η αναφερόμενη ομάδα δράσης είναι αντίθετη με την επιβολή της απαγόρευσης από την Κίνα και σε περιοχές εντός της κυριαρχίας και της δικαιοδοσίας των Φιλιππίνων, προσθέτοντας ότι «οι ψαράδες μας ενθαρρύνονται να βγουν στα ανοιχτά και να ψαρέψουν στα νερά μας στη Δυτική Θάλασσα των Φιλιππίνων».

Η πρεσβεία της Κίνας στη Μανίλα δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.