Σαουδική Αραβία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση για το «Όραμα 2030»

Σαουδική Αραβία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση για το «Όραμα 2030»

290
Σαουδική Αραβία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση για το «Όραμα 2030»

Τα εθνικά αναπτυξιακά έργα που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του «Οράματος 2030» στη Σαουδική Αραβία σημειώνουν αξιοσημείωτη και σταθερή πρόοδο, καθώς προχωρούν από τον προγραμματισμό στην εφαρμογή σε ολόκληρο το Βασίλειο.

Παρότι θεωρούνται τολμηρά, εντούτοις εφικτά, τα έργα που έχουν εξαγγελθεί στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βασιλείου, στη φιλικότητα προς το περιβάλλον, στη βιωσιμότητα και στη χρήση ανανεώσιμων και εναλλακτικών ενεργειών.

Το έργο «Γραμμή» στοχεύει στην κατασκευή μιας νέας πόλης-προτύπου, μέσω πολλαπλών, υπερ-συνδεδεμένων κοινοτήτων, μέσω ενός μοντέλου αστικού σχεδιασμού και βιωσιμότητας που θέτει τους ανθρώπους και τον πλανήτη σε αρμονία. Η κατασκευή της έξυπνης πόλης θα ξεκινήσει το α΄ τρίμηνο του 2021 και πρόκειται να φιλοξενήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για καινοτομία και ευημερούσες επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, η «στρατηγική του Ριάντ» αναμένεται να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης και να επεκτείνει τους οικονομικούς ορίζοντες της σαουδαραβικής πρωτεύουσας, στοχεύοντας να καταστήσει το Ριάντ μεταξύ των δέκα κορυφαίων οικονομικών πόλεων στον κόσμο και να προωθήσει την οικονομική, βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση του πληθυσμού της πρωτεύουσας από 7,5 εκατ. σήμερα σε περίπου 15-20 εκατ. το 2030.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.