Αυστραλία: $100 εκατ. για την προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας ζωής

Αυστραλία: $100 εκατ. για την προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας ζωής

53
Αυστραλία: $100 εκατ. για την προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας ζωής

H καλύτερη προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου χρηματοδοτικού πακέτου ύψους $100 εκατ. που ανακοίνωσε πρόσφατα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, στην οποία ασκούνται πιέσεις από τις ΗΠΑ να αναλάβει περισσότερες δράσεις για το κλίμα. Το πακέτο αυτό θα συμβάλει σε δράσεις για τη διαχείριση των ωκεανών και τη δέσμευση άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, Sussan Ley, ανέφερε ότι η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τον τουρισμό, την αλιεία και τη θαλάσσια έρευνα, ενώ παράλληλα τόνισε σε δημοσιογράφους ότι «οι ωκεανοί είναι ζωτικής σημασίας στη μάχη απέναντι στην κλιματική αλλαγή».

Η υποστήριξη αυτόχθονων προστατευμένων περιοχών εντάσσεται επίσης στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Η Michelle Grady, διευθύντρια της ΜΚΟ Pew Charitable Trusts, σημείωσε ότι η θαλάσσια ζωή και οι βιομηχανίες που σχετίζονται με τη θάλασσα διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους από τη ρύπανση από τα πλαστικά, την υπεραλίευση, την ηχορύπανση και τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η ίδια πρόσθεσε ότι η Αυστραλία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στη θαλάσσια διατήρηση, διαθέτοντας το μεγαλύτερο σύστημα θαλάσσιων πάρκων του κόσμου και σχηματίζοντας έναν κύκλο προστασίας γύρω από τις ακτές. Ωστόσο πρόσθεσε ότι για πολλά χρόνια υπήρχε ένα κενό μεταξύ της διαχείρισης των ωκεανών και των επενδύσεων προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.