Ποιες χώρες οδηγούν την κούρσα αύξησης των προμηθειών LNG

Ποιες χώρες οδηγούν την κούρσα αύξησης των προμηθειών LNG

219
Ποιες χώρες οδηγούν την κούρσα αύξησης των προμηθειών LNG

Οι παγκόσμιες προμήθειες LNG θα αυξηθούν κατά 43 εκατ. μετρικούς τόνους φέτος το καλοκαίρι, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της αύξησης αυτής, εκτιμά σε έκθεσή της η Goldman Sachs.

Αναλυτές του επενδυτικού κολοσσού εκτιμούν ότι οι αμερικανικές εξαγωγές LNG θα ενισχυθούν κατά 35 εκατ. μετρικούς τόνους συγκριτικά με τα επίπεδα του 2020, ενώ οι αντίστοιχες από Αυστραλία και Κατάρ δεν θα ξεπεράσουν τους 5 εκατ. μετρικούς τόνους.

Παρά τις εκτιμήσεις αυτές, η παραγωγή των ΗΠΑ πιθανότατα θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με Κατάρ και Αυστραλία. Η Goldman Sachs αναμένει ότι η αμερικανική παραγωγή τους καλοκαιρινούς μήνες θα αγγίξει τους 70 εκατ. μετρικούς τόνους, ενώ σε Κατάρ και Αυστραλία η παραγωγή θα κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα των 79 εκατ. μετρικών τόνων. Άλλωστε, έρευνα της Wood Mackenzie καταδεικνύει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κανένα νέο project LNG στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να λάβει Τελική Επενδυτική Απόφαση.

Φωτό: Luc Skeudener/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.