Maersk: Ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο για τη μεταφορά self-tests

Maersk: Ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο για τη μεταφορά self-tests

83
Maersk: Ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο για τη μεταφορά self-tests

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Maersk, ξεκίνησε από την Xiamen της Κίνας το ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο που μεταφέρει σαράντα εμπορευματοκιβώτια φαρμακευτικού φορτίου για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εν λόγω εμπορευματική αμαξοστοιχία θα κάνει στάση στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας και από εκεί τα φορτία θα μεταφερθούν μέσω φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Μαΐου.

«Είμαστε υπερήφανοι που κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πελατών, καθώς η μεταφορά φαρμακευτικών φορτίων απαιτεί επιπρόσθετη αφοσίωση, ειδικά όταν οι ελλείψεις εμπορευματοκιβωτίων και η συμφόρηση στους λιμένες αποτελούν μια τεράστια πρόκληση για τον κλάδο σε όλη την Ασία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους σιδηροδρομικούς συνεργάτες μας στην Κίνα, προκειμένου να παρέχουμε γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας», δήλωσε η υπεύθυνη του Τμήματος Σιδηροδρομικών Μεταφορών της Maersk στην Κίνα, Candy Tang.

Καθώς η πανδημία Covid-19 μαίνεται, η ζήτηση για rapid self-tests αντισωμάτων έχει αυξηθεί. Ο πελάτης της Maersk, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει αγοράσει σχεδόν 500 εμπορευματοκιβώτια 40 ποδιών με τέτοια τεστ ανίχνευσης, ενώ η εταιρεία θα διεκπεραιώσει τη μεταφορά τους τους επόμενους δύο μήνες.

Οι εφοδιαστικές αλυσίδες για τους πελάτες από τον φαρμακευτικό κλάδο περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα πολυπλοκότητας και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να κατανοήσουμε την ανάγκη για αξιοπιστία αλλά και τη σημασία να φτάσουν εγκαίρως τα προϊόντα αυτά στους ασθενείς. Ως εκ τούτου, η διηπειρωτική σιδηροδρομική διασύνδεση αποτελεί μια καλή επιλογή και μια εναλλακτική λύση, η οποία προσδίδει αξία στις εφοδιαστικές αλυσίδες των φαρμακευτικών εταιρειών και τις βοηθά να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, σχολίασε με τη σειρά του ο επικεφαλής των φαρμακευτικών προϊόντων της Μaersk, Hristo Petkov.

Από την αρχή της πανδημίας, οι διηπειρωτικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες της Maersk έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη των πελατών για την οργάνωση αποστολών φορτίων προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE), ευπαθών φορτίων και πρώτων υλών από την Κίνα στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά το 2020, η Maersk δρομολόγησε συνολικά 210 ειδικά διηπειρωτικά δρομολόγια από την Κίνα προς την Ευρώπη, με τα εξήντα από αυτά να αφορούν σε μεταφορά απαραίτητου φαρμακευτικού εξοπλισμού. Τέλος, σε μια προσπάθεια καλύτερης κάλυψης των συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών των πελατών της σε όλο τον κόσμο, η Maersk έχει επεκτείνει τις σιδηροδρομικές της υπηρεσίες σε 40 διαδρόμους σε 13 χώρες.

Φωτό: Maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.