Η MSC προχωρά στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής φορτωτικής

Η MSC προχωρά στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής φορτωτικής

348
Η MSC προχωρά στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής φορτωτικής

H εταιρεία τακτικών γραμμών Mediterranean Shipping Company (MSC) ανακοίνωσε την εφαρμογή μιας νέας ψηφιακής λύσης για την επεξεργασία της φορτωτικής (Bill of Lading – ΒL) ηλεκτρονικά. Η νέα αυτή υπηρεσία θα προσφέρεται μέσω μιας ανεξάρτητης πλατφόρμας, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και ονομάζεται Wave BL. Η εν λόγω φιλική προς τον χρήστη λύση θα διασφαλίσει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη μεταφορά ενός φορτίου θα μπορούν να εκδώσουν, να μεταφέρουν, να εγκρίνουν και να διαχειριστούν τη φορτωτική ηλεκτρονικά μέσω ενός ασφαλούς και αποκεντρωμένου δικτύου.

Η MSC επέλεξε την WAVE BL επειδή η λύση που προσέφερε αποτελεί τη μοναδική που αντικατοπτρίζει την παραδοσιακή έντυπη διαδικασία που χρησιμοποιείται στον κλάδο της ναυτιλίας και των εμπορευματικών μεταφορών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με την ηλεκτρονική φορτωτική (eBL) της MSC, τα έντυπα έγγραφα, τα έξοδα αποστολής, οι καθυστερήσεις και οι επιπλοκές αποτελούν παρελθόν, καθώς με ένα απλό «κλικ» τα αρχεία μπορούν πλέον να μεταφερθούν μεταξύ των συνεργατών, χωρίς καμία διαταραχή στις καθημερινές δραστηριότητες μιας επιχείρησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα κύρια οφέλη της ηλεκτρονικής φορτωτικής είναι η ασφάλεια, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος απώλειας, κλοπής και πλαστογράφησης του αρχείου, η ταχύτητα με την οποία μεταφέρεται, η συμβολή του στη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου, μιας και αποτελεί μια άυλη διαδικασία, η ευκολία και η προσβασιμότητα που προσφέρει, καθώς και η οικονομική του αποδοτικότητα, εφόσον μειώνει τα τραπεζικά και εξαλείφει τα ταχυδρομικά τέλη.

Ειδικά σε περιόδους με πολλαπλές προκλήσεις, όπως η παγκόσμια πανδημία της Covid-19, η εν λόγω ηλεκτρονική και άυλη υπηρεσία επιτρέπει να ξεπεραστούν οι συνοριακοί περιορισμοί, οι προκλήσεις και οι διαταραχές στις ταχυδρομικές αποστολές, καθώς και άλλες μορφές αβεβαιότητας που προκαλούνται λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.