Οι στόχοι της Ινδίας για τις εξαγωγές ζάχαρης

Οι στόχοι της Ινδίας για τις εξαγωγές ζάχαρης

105
Οι στόχοι της Ινδίας για τις εξαγωγές ζάχαρης

Οι εξαγωγές ζάχαρης της Ινδίας έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής για το εμπορικό έτος 2020/2021, το οποίο ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στους 2,49 εκατ. τόνους, με κύριο προορισμό την Ινδονησία, σύμφωνα με την All India Sugar Trade Association (ΑΙSTA).

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγωγική ποσόστωση που έχει ορίσει το Υπουργείο Τροφίμων της Ινδίας για τη ζάχαρη ανέρχεται σε 6 εκατ. τόνους, με την AISTA να εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος τους εναπομείναντες πέντε μήνες.

Πέραν της Ινδονησίας, Αφγανιστάν και Σρι Λάνκα συγκαταλέγονται στους τρεις κορυφαίους εισαγωγείς ινδικής ζάχαρης μέχρι στιγμής. Ενώ το Ιράν αποτέλεσε το περασμένο εμπορικό έτος τον κορυφαίο προορισμό για τη ζάχαρη της Ινδίας, μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί κανένα τέτοιο φορτίο λόγω διαφόρων θεμάτων με τη συναλλαγματική ισοτιμία του ιρανικού νομίσματος.

Ερωτηματικό παραμένει, τέλος, το εάν οι ινδικές εξαγωγές ζάχαρης θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, καθώς τόσο οι παραδοσιακά δυσμενείς ευνοϊκές συνθήκες το τρίμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου όσο και ορισμένες στρεβλώσεις στα logistics λόγω της πανδημίας ίσως επηρεάσουν αρνητικά την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.