Ανάκαμψη των ιαπωνικών εξαγωγών τον Μάρτιο

Ανάκαμψη των ιαπωνικών εξαγωγών τον Μάρτιο

42
Ανάκαμψη των ιαπωνικών εξαγωγών τον Μάρτιο

Ο συνολικός όγκος των εξαγωγών ιαπωνικών αγαθών τον Μάρτιο του 2021 αυξήθηκε κατά 16,1%, φτάνοντας τα 7,38 τρισ. γιεν ($68 δισ.), τιμή που αποτελεί την υψηλότερη μηνιαία αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ρεκόρ του όγκου των εξαγωγών προς την Κίνα, που έφτασε τα 1,63 τρισ. γιεν ($14 δισ.), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα 19 Απριλίου και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ωστόσο, πτώση κατά 11% εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο Ρωσίας και Ιαπωνίας το α΄ τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο έφτασε τα 474,2 δισ. γιεν ($4,3 δισ.). Η κάμψη αυτή αποδίδεται στους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία και τον κορονοϊό.

Κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση (από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 στην Ιαπωνία), το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μειώθηκε κατά 33%, στα 1,72 τρισ. γιεν. Οι εξαγωγές ιαπωνικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 15,5% κατά την περίοδο αυτή και οι εισαγωγές από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 29,4%. Οι εξαγωγές ιαπωνικών αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 20%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.