Ένα ακόμα πορθμείο κατανάλωσης LNG στη Βόρεια Ευρώπη

Ένα ακόμα πορθμείο κατανάλωσης LNG στη Βόρεια Ευρώπη

151
Ένα ακόμα πορθμείο κατανάλωσης LNG στη Βόρεια Ευρώπη

Η φινλανδική Viking Line αναμένει ότι οι θαλάσσιες δοκιμές του υπό κατασκευή πορθμείου της στο ναυπηγείο XSI στο Xiamen της Κίνας θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς προχωρούν οι εργασίες ναυπήγησής του.

Υπενθυμίζεται ότι το κινεζικό ναυπηγείο καθέλκυσε το πορθμείο κατανάλωσης LNG «Viking Glory» τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως ενημέρωσε σχετικά η φινλανδική εταιρεία, περίπου 800 άτομα εργάζονται προκειμένου η κατασκευή του να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021.

Με την ολοκλήρωση της παράδοσής του, το νεότευκτο θα προστεθεί στον στόλο της εταιρείας όπου υπάρχει ήδη το «Viking Grace», το οποίο κατέχει μέχρι σήμερα τον τίτλο του πρώτου στον κόσμο μεγάλου πορθμείου κατανάλωσης LNG. Η Viking Line μάλιστα εκτιμά ότι το «Viking Glory» θα καταναλώνει 10% λιγότερο καύσιμο από το «Viking Grace», παρά το γεγονός ότι το νεότευκτο θα είναι μεγαλύτερο.

Το πορθμείο, μήκους 222 μ., θα διαθέτει έξι κινητήρες διπλού καυσίμου 31DF της Wärtsilä καθώς και το σύστημα πρόωσης Azipod της ΑΒΒ. Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει 2.800 επιβάτες, θα αντικαταστήσει το «Amorella» και θα εκτελεί το δρομολόγιο Τουρκού-Στοκχόλμη στη Βαλτική.

Φωτό: www.vikingline.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.