Με το βλέμμα στον κινεζικό γίγαντα και το Ριάντ

Με το βλέμμα στον κινεζικό γίγαντα και το Ριάντ

113
Με το βλέμμα στον κινεζικό γίγαντα και το Ριάντ

Το ζωηρό ενδιαφέρον εκατό και πλέον Κινέζων επενδυτών και εταιρειών αποκαλύφθηκε σε ένα ψηφιακό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ιδιωτικοποιήσεων και ΣΔΙΤ (NCP) της Σαουδικής Αραβίας για έργα που σχεδιάζει το βασίλειο.

Το φόρουμ έρχεται ως μέρος των περιοδικών συναντήσεων και του σχεδίου αλληλεπίδρασης του NCP με όλους τους τοπικούς και διεθνείς επενδυτές, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων (SPA).

Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του NCP και των κινεζικών εταιρειών και επενδυτών σε διάφορους τομείς ήταν ένας βασικός στόχος του φόρουμ, σημείωσε ο γενικός διευθυντής στρατηγικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ του NCP Hani Al-Saigh.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με τον Saigh, αποσκοπούσε επίσης στο να φωτίσει τους πιο σημαντικούς στοχευμένους τομείς όπου σχεδιάζονται αποκρατικοποιήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό των άμεσων ξένων επενδύσεων στο βασίλειο.

Η Σαουδική Αραβία επιταχύνει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης βασικών υποδομών, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού της οικονομίας, επιτάχυνσης των μεγάλων έργων υποδομής και ανάπτυξης του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.