H στροφή της Alfa Laval σε φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα

H στροφή της Alfa Laval σε φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα

87
H στροφή της Alfa Laval σε φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα

Η εταιρεία Alfa Laval, παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα μεταφοράς θερμότητας, φυγοκεντρικού διαχωρισμού και διαχείρισης υγρών, πρόκειται να γίνει συνεργάτης της σουηδικής εταιρείας Liquid Wind, η οποία αναπτύσσει εγκαταστάσεις ηλεκτροκαυσίμων για την παραγωγή ανανεώσιμων καθαρών καυσίμων.

Οι εγκαταστάσεις που αναπτύσσει η Liquid Wind συλλέγουν τις βιογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τον βιομηχανικό κλάδο και στη συνέχεια τις συνδυάζουν με υδρογόνο, το οποίο παράγεται από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και νερό, για την παραγωγή πράσινης μεθανόλης.

Η Alfa Laval απέκτησε ένα μικρό μερίδιο της Liquid Wind και πλέον θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία η οποία αποτελείται από τις Carbon Clean, Siemens Energy και Haldor Topsoe. Αξιοποιώντας την εμπειρία της στο κομμάτι της βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης, η Alfa Laval πρόκειται να συνεισφέρει στον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων παραγωγής πράσινης μεθανόλης, όπου οι εναλλάκτες θερμότητας θα αποτελούν βασικά μέρη του κυρίως συστήματος, καθώς και στα υπόλοιπα στάδια που αφορούν τη χρήση του πράσινου υδρογόνου, τη δέσμευση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τον σχηματισμό της πράσινης μεθανόλης.

Φωτό: Andrey Sharpilo/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.