Hapag-Lloyd: Μega παραγγελία 150.000 νέων εμπορευματοκιβωτίων

Hapag-Lloyd: Μega παραγγελία 150.000 νέων εμπορευματοκιβωτίων

123
Hapag-Lloyd: Μega παραγγελία 150.000 νέων εμπορευματοκιβωτίων

Η γερμανική εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd ενισχύει για ακόμα μία φορά τον στόλο εμπορευματοκιβωτίων της, μετά την αρχική παραγγελία που είχε κάνει στην αρχή της πανδημίας. Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, η εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, έκρινε ότι χρειάζεται σημαντικά περισσότερα εμπορευματοκιβώτια για τη διακίνηση του ίδιου όγκου φορτίου, καθώς, λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες, τα «κουτιά» κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς.

Για τον λόγο αυτόν, η εταιρεία προέβη στην παραγγελία 150.000 TEUs (τόσο κανονικών εμπορευματοκιβωτίων όσο και ψυγείων) από την Κίνα. Κάποια από τα εμπορευματοκιβώτια έχουν ήδη παραδοθεί στην Hapag-Lloyd και έχουν ενσωματωθεί στον στόλο της εταιρείας από το α΄ τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, στην πλειονότητά τους, αναμένεται να παραδοθούν τους επόμενους μήνες. Επιπροσθέτως, η Hapag-Lloyd έχει παραγγείλει άλλα 8.000 ειδικά εμπορευματοκιβώτια, που θα αξιοποιηθούν για τη μεταφορά υπερμεγέθων και επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Η αγορά των τακτικών γραμμών βιώνει μια άνευ προηγουμένου αύξηση της ζήτησης, η οποία έχει οδηγήσει σε ελλείψεις εμπορευματοκιβωτίων σε όλο τον κόσμο. Με τις πρόσφατες παραγγελίες εμπορευματοκιβωτίων, η Hapag-Lloyd εκτιμά ότι θα συμβάλει στις προσπάθειες για την εξομάλυνση της τρέχουσας κατάστασης καθώς και ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της μια σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου $550 εκατ., γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες εμπορευματοκιβωτίων που έχει κάνει στην ιστορία της η Hapag-Lloyd.

Φωτό: Maurizio Gambarini/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.