H MAN συνεχίζει να επενδύει στην αμμωνία ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο

H MAN συνεχίζει να επενδύει στην αμμωνία ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο

147
H MAN συνεχίζει να επενδύει στην αμμωνία ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο

Η MAN Energy Solutions ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός νέου προγράμματος, που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός τετράχρονου κινητήρα διπλού καυσίμου, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως καύσιμα πετρέλαιο και αμμωνία. Το πρόγραμμα, με την ονομασία «AmmoniaMot», υποστηρίζεται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας (BMWi), ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και οι εταιρείες Neptun Ship Design, WTZ και Woodward L’Orange.

Ο δρ. Alexander Knafl, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης τετράχρονων κινητήρων της MAN Energy Solutions, ανέφερε σχετικά: «Στη MAN Energy Solutions θεωρούμε πως το συγκεκριμένο έργο είναι ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών και χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με εξωτερικούς εταίρους. Για εμάς, ο δρόμος για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου ξεκινά από την απανθρακοποίηση των καυσίμων, και στο πλαίσιο αυτό η αμμωνία αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή μηδενικών εκπομπών, όταν προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας».

Μέσω του προγράμματος, η ΜΑΝ Energy Solutions πρόκειται να μεταφέρει τη νέα τεχνολογία σε τετράχρονους κινητήρες, προετοιμάζοντας παράλληλα την εμπορική ανάπτυξη και παραγωγή του συστήματος. Την ίδια στιγμή, το τμήμα δίχρονων κινητήρων της εταιρείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραδώσει τους πρώτους δίχρονους κινητήρες κατανάλωσης αμμωνίας έως το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.