Σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων της DP World στο Σαουθάμπτον

Σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων της DP World στο Σαουθάμπτον

75
Σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων της DP World στο Σαουθάμπτον

Ο παγκόσμιος διαχειριστής τερματικών και πάροχος υπηρεσιών logistics, DP Wοrld, ανακοίνωσε ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων που θα λάβει χώρα εντός του 2021 στο λιμάνι του Σαουθάμπτον, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο τερματικό της Βρετανίας.

Η DP World Southampton συνιστά μέρος του παγκόσμιου δικτύου τερματικών της DP World καθώς και το ένα από τα δύο λιμάνια με σιδηροδρομικό τερματικό που κατέχει η εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως ελεύθεροι λιμένες (Freeports). H νέα επένδυση αναμένεται να φτάσει τις £40 εκατ. και ως στόχο έχει να παράσχει στους πελάτες της εταιρείας ταχύτητα, ασφάλεια, αξιοπιστία και ευελιξία.

Ειδικότερα, η επένδυση περιλαμβάνει την εκβάθυνση και τη διαπλάτυνση των αποβαθρών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το τερματικό DP World Southampton θα μπορεί να διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου. Επιπροσθέτως, £10 εκατ. θα επενδυθούν για την αγορά έντεκα υβριδικών οχημάτων straddle carriers νέας γενιάς. Τα οχήματα αυτά καταναλώνουν 40% λιγότερο καύσιμο και αποτελούν από τις πιο βιώσιμες επιλογές ενδο-τερματικής μεταφοράς στον κόσμο.

Ακόμα £3 εκατ. θα επενδυθούν για την αναδιαμόρφωση της περιοχής στοιβασίας, την αποθήκευση και την παράδοση των άδειων εμπορευματοκιβωτίων. Με το πέρας της επένδυσης, αναμένεται ότι η χωρητικότητα του τερματικού θα αυξηθεί κατά 25%, γεγονός που θα προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στους λιμενικούς χρήστες. Τέλος, για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής κατά μήκος της αποβάθρας κατά 120 μ., προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεγαλύτερες γερανογέφυρες του τερματικού θα μπορούν να μετακινηθούν σε όλο της το μήκος, θα δαπανηθούν £1,5 εκατ.

Στόχος αυτών των επενδύσεων, σύμφωνα με την DP World, είναι η προσέλκυση περισσότερων πελατών που θέλουν να επωφεληθούν από το προνομιακό καθεστώς των ελεύθερων λιμένων καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση του λιμένα ως διεθνούς κέντρου μεταφοράς εμπορευμάτων και υπηρεσιών logistics.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.