Η δέσμευση του Παναμά στη συμμόρφωση με τις διεθνείς νομοθεσίες της ναυτιλίας

Η δέσμευση του Παναμά στη συμμόρφωση με τις διεθνείς νομοθεσίες της ναυτιλίας

47
Η δέσμευση του Παναμά στη συμμόρφωση με τις διεθνείς νομοθεσίες της ναυτιλίας

Η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά (ΑΜP) έχει ενισχύσει τις πρωτοβουλίες της για την ενδυνάμωση της εφαρμογής των διαδικασιών της, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με τις διεθνείς προδιαγραφές του στόλου της.

Πρόσφατα ο Παναμάς συμμετείχε σε συνάντηση ειδικών του ναυτιλιακού κλάδου για τον αντίκτυπο στη Νότια Κορέα της εφαρμογής κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν επίσης θέματα όπως η νηολόγηση πλοίων, η πρόσβαση σε λιμάνια και η παροχή υπηρεσιών σε πλοία νηολογημένα στη Νότια Κορέα. Σκοπός της δράσης αυτής, η οποία διοργανώθηκε από κοινού από τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, ήταν να φέρει κοντά εκπροσώπους κυβερνήσεων και αρχών που ενδιαφέρονται για την ανταλλαγή απόψεων και τη βελτίωση των προσπαθειών για την εφαρμογή νομοθεσιών στη ναυτιλία. Εκπρόσωποι από τη Σιγκαπούρη, την Ισπανία, την Ιαπωνία, τον Παναμά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ προέβησαν σε παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 53 χώρες.

Οι εκπρόσωποι του Παναμά επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για τη συμμόρφωση με τις υφιστάμενες διατάξεις και μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους εκπροσώπους τις εμπειρίες του νηολογίου του Παναμά στην εφαρμογή δράσεων.

Σκοπός των εφαρμογών και των δράσεων αυτών είναι να διασφαλιστεί ότι τα πλοία και διαχειρίστριες και πλοιοκτήτριες εταιρείες πλοίων με σημαία Παναμά συμμορφώνονται με τις διεθνείς νομοθεσίες περί τρομοκρατίας, ξεπλύματος χρήματος και άλλων παράνομων ενεργειών οι οποίες επηρεάζουν τόσο τα εθνικά συμφέροντα όσο και την ίδια τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

CONTROL-AND-MONITORING

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.