Επέκταση του στόλου VLCCs για την ADNOC

Επέκταση του στόλου VLCCs για την ADNOC

129
Επέκταση του στόλου VLCCs για την ADNOC

Η ADNOC Logistics & Services (ADNOC L&S), o ναυτιλιακός βραχίονας της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ακόμα VLCCs, αυξάνοντας τον αριθμό των πλοίων που προστέθηκαν φέτος στον στόλο σε συνολικά οκτώ.

Η επέκταση του στόλου VLCCs παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των ICE Murban Futures, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Η έναρξη των συμβολαίων Murban Futures θα επιτρέψει στην ADNOC L&S να βελτιώσει περαιτέρω το utilization της δυναμικότητας των πλοίων της στον κλάδο του αργού.

Η ανάπτυξη του στόλου VLCCs της ADNOC L&S υποστηρίζει επίσης τις δεσμεύσεις του ομίλου για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας αργού πετρελαίου κατά 25%, στα 5 εκατ. βαρέλια/ημέρα, έως το 2030. Σύμφωνα με όσα σημειώνονται στην ανακοίνωση της ADNOC L&S, η εταιρεία αναπτύσσει έναν από τους πλέον βιώσιμους στόλους πετρελαιοφόρων παγκοσμίως. Τα πλοία που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής το 2021 είναι συνδυασμός νεότευκτων και σύγχρονων second-hand.

Τα νεοαποκτηθέντα πλοία έχουν μήκος 336 μ. και χωρητικότητα 300.000 dwt.

Φωτό: https://www.adnoc.ae

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.