Saudi Aramco: Κινήσεις στήριξης του ισολογισμού της

Saudi Aramco: Κινήσεις στήριξης του ισολογισμού της

148
Saudi Aramco: Κινήσεις στήριξης του ισολογισμού της

Η Saudi Aramco προέβη σε υπογραφή συμφωνίας ύψους $12,4 δισ. με μια κοινοπραξία επενδυτών υπό την ηγεσία της EIG Global Energy Partners, η οποία θα δώσει στον όμιλο επενδυτών ποσοστό 49% στα περιουσιακά στοιχεία της Aramco που αφορούν αγωγούς, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

Ο όμιλος, υπό την ηγεσία της EIG, υπέγραψε συμφωνία sale and lease-back με την Aramco, αποκτώντας το μετοχικό κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας εταιρείας Aramco Oil Pipelines Co, με δικαιώματα 25 ετών για πληρωμές δασμών για το πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω του δικτύου αγωγών αργού πετρελαίου της Aramco. Η Aramco θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας.

«Η Aramco θα λάβει προκαταβολικά έσοδα περίπου $12,4 δισ., ενισχύοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της μέσω μιας από τις μεγαλύτερες συμφωνίες ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως», ανέφερε ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός σε ανακοίνωσή του.

Η EIG, εταιρεία επενδύσεων με έδρα την Ουάσιγκτον, έχει επενδύσει περισσότερα από $34 δισ. σε έργα υποδομής ενέργειας και ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Η συναλλαγή δεν θα επιβάλει περιορισμούς στους πραγματικούς όγκους παραγωγής αργού πετρελαίου της Aramco, οι οποίοι υπόκεινται σε αποφάσεις παραγωγής που εκδίδονται από το Βασίλειο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.