Eni: Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στην Αγκόλα

Eni: Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στην Αγκόλα

115
Eni: Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στην Αγκόλα

Η ιταλική Eni ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου στο πεδίο Block 15/06, στα ανοιχτά της Αγκόλας, με τις εκτιμήσεις της εταιρείας να κάνουν λόγο για ποσότητες μεταξύ 200 και 250 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, με αναμενόμενη παραγωγική ικανότητα περίπου 10.000 βαρέλια την ημέρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου στην περιοχή Cabaça όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται το πεδίο Block 15/06 να αξιοποιήσει το ευνοϊκό νομικό πλαίσιο για πρόσθετες δραστηριότητες εξερεύνησης εντός των υφιστάμενων περιοχών ανάπτυξης. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει εντός έξι μηνών.

Η ανακάλυψη του πετρελαϊκού κοιτάσματος επιβεβαιώνει τις δυνατότητες εξερεύνησης στη θαλάσσια περιοχή της Αγκόλας και την ισχυρή δέσμευση της Eni να εκμεταλλευτεί περαιτέρω τις δυνατότητες της περιοχής μέσω αποτελεσματικών ιδιόκτητων τεχνολογιών και την ικανότητά της να μετατρέπει γρήγορα τους πόρους της σε παραγωγή. Πρόσφατα χορηγήθηκε τριετής παράταση της περιόδου εξερεύνησης του Block 15/06 έως τον Νοέμβριο του 2023.

Η κοινοπραξία Block 15/06 αποτελείται από τις Eni (χειριστής, 37%), Sonangol P&P (37%) και SSI Fifteen Limited (26%). Η Αγκόλα παίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξη της Eni, η οποία είναι παρούσα στην αφρικανική χώρα από το 1980.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.