Έδεσε στην Ινδία το πρώτο FSRU

Έδεσε στην Ινδία το πρώτο FSRU

161
Έδεσε στην Ινδία το πρώτο FSRU

H πρώτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) της Ινδίας κατέφθασε πρόσφατα στον τερματικό Jaigarh της H-Energy στη Μαχαράστρα.

Στην ανακοίνωση της H-Energy σημειώνεται ότι το FSRU Höegh Giant αναχώρησε από το ναυπηγείο Keppel στη Σιγκαπούρη και έδεσε στον τερματικό Jaigarh τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Το ναυπηγημένο το 2017 FSRU διαθέτει αποθηκευτική δυναμικότητα 170.000 κ.μ. και εγκατεστημένη δυναμικότητα επαναεριοποίησης 750 εκατ. κυβικών ποδών/ημέρα (ισοδύναμη με έξι εκατ. ετησίως). Η H-Energy έχει ναυλώσει το FSRU για δέκα έτη. Στην ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται επίσης ότι το Höegh Giant θα παραδίδει επαναεριοποιημένο LNG στον μήκους 56 χλμ. αγωγό φυσικού αερίου Jaigarh-Dabhol συνδέοντας έτσι τον τερματικό LNG με το δίκτυο φυσικού αερίου της χώρας. Άλλωστε, η ινδική κυβέρνηση έχει επαναλάβει πολλάκις τα σχέδιά της για την αύξηση του μεριδίου του LNG στο ενεργειακό μείγμα της χώρας από το 6% στο 15% το 2030.

Τέλος, από το πρώτο FSRU της Ινδίας θα μπορούν να φορτώνουν LNG και μικρότερα LNG πλοία για υπηρεσίες bunkering άλλων πλοίων.

Φωτό: www.henergy.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.