Αποχαιρετά τις ΗΠΑ η Carnival Cruise Line;

Αποχαιρετά τις ΗΠΑ η Carnival Cruise Line;

280
Αποχαιρετά τις ΗΠΑ η Carnival Cruise Line;

H Carnival Cruise Line «ίσως δεν έχει άλλη επιλογή» από το να αποσύρει τα πλοία της από τα αμερικανικά homeports προκειμένου να συνεχίσει τα δρομολόγιά της, εάν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) δεν άρουν το no-sail order, το οποίο εφαρμόστηκε πέρυσι στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας, σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι η Carnival παρέτεινε την αναστολή των δρομολογίων της από τα αμερικανικά λιμάνια μέχρι τις 30 Ιουνίου. «Γνωρίζουμε ότι είναι απογοητευτικό για τους επιβάτες μας που θέλουν να ταξιδέψουν και δεσμευόμαστε να εργαστούμε με την κρατική διοίκηση και τα CDC για την εξεύρεση μιας εφικτής λύσης, που θα εξυπηρετεί τη δημόσια υγεία», ανέφερε σε ανακοίνωση η Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια και με «χαμηλή επικινδυνότητα».

«Ζητούμε η βιομηχανία της κρουαζιέρας να αντιμετωπιστεί με την ίδια προσέγγιση που αντιμετωπίζονται άλλοι κλάδοι ταξιδιών και τουρισμού, όπως επίσης και η αμερικανική κοινωνία στο σύνολό της. […] Ενώ δεν έχουμε κάνει σχέδια για να αποσύρουμε τα πλοία από τα αμερικανικά homeports, ίσως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το πράξουμε προκειμένου να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας, η οποία έχει ανασταλεί για πάνω από έναν χρόνο», τόνισε η κ. Duffy.

Φωτό: Andy Newman/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.