Συστήματα αερολίπανσης προς σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου σε πλοία

Συστήματα αερολίπανσης προς σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου σε πλοία

325
Συστήματα αερολίπανσης προς σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου σε πλοία

Η εταιρεία τεχνολογίας Silverstream Technologies ανακοίνωσε πως το καινοτόμο της σύστημα αερολίπανσης πλοίων Silverstream® System απέφερε σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των παραγόμενων εκπομπών σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο νεότευκτο Ro-Ro πλοίο του ομίλου Grimaldi «Eco Valencia».

Συγκεκριμένα, μετρήθηκε εξοικονόμηση της τάξεως του 5,1% σε μετρήσεις που ξεκίνησαν από τη στιγμή που το πλοίο «Eco Valencia» εισήλθε στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, το Silverstream® System δοκιμάστηκε σε διάφορες ταχύτητες πλεύσης και σε διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος, προκειμένου να υπολογιστεί η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών.

Η εν λόγω τεχνολογία, η οποία δημιουργεί ένα λεπτό στρώμα από μικροφυσαλίδες κάτω από το κύτος του πλοίου, αποτελεί μία από τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει το «Eco Valencia» για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών του. Η αερολίπανση μειώνει την τριβή ανάμεσα στο νερό και το κύτος του πλοίου, βελτιώνοντας τις επιχειρησιακές και περιβαλλοντικές του επιδόσεις.

Φωτό: Grimaldi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.