Πώς κορυφαίοι commodity traders θα ωφεληθούν από την ενεργειακή πολιτική Μπάιντεν

Πώς κορυφαίοι commodity traders θα ωφεληθούν από την ενεργειακή πολιτική Μπάιντεν

280
Πώς κορυφαίοι commodity traders θα ωφεληθούν από την ενεργειακή πολιτική Μπάιντεν

Οι μεγαλύτεροι traders αγροτικών εμπορευμάτων του κόσμου προσβλέπουν σε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τους εν μέσω αξιοσημείωτης ανάπτυξης της αμερικανικής βιομηχανίας ανανεώσιμου diesel.

Καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν προχωρά με την πράσινη ατζέντα του, η Cargill Inc. ήδη ανακοίνωσε επένδυση $475 εκατ. για την ενίσχυση της δυναμικότητάς της στην επεξεργασία σόγιας, σημαντικής πρώτης ύλης για την παραγωγή μαγειρικών ελαίων, που με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ανανεώσιμου diesel. Mε αντίστοιχα projects προχωρούν οι Archer-Daniels-Midland Co., Bunge Ltd. και Andersons Inc.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, οι προαναφερθέντες αλλά και άλλοι commodity traders καλοβλέπουν τις προοπτικές της αμερικανικής αγοράς, καθώς διυλιστήρια όπως η Phillips 66, η Marathon Petroleum Corp., η HollyFrontier Corp. και η Valero Energy Corp. στρέφουν την προσοχή τους στο ανανεώσιμο diesel. Tο ανανεώσιμο diesel αποτελεί ένα καύσιμο παραγόμενο από βιομάζα, το οποίο περιέχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα ορυκτά καύσιμα. Το γεγονός ότι η ενεργειακή πολιτική Μπάιντεν στρέφεται στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα εκτιμάται ότι θα ωφελήσει τη χρήση άλλων πράσινων καυσίμων, όπως είναι το ανανεώσιμο diesel. Και ενώ πολλά διυλιστήρια θα αναζητήσουν την παραγωγή ανανεώσιμου diesel μέσω της χρήσης μαγειρικού ελαίου, η στροφή στα παραδοσιακά φυτικά έλαια από καλαμπόκι και σόγια μοιάζει μονόδρομος.

Υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών εμπορίας γεωργικών προϊόντων αλλά και αναλυτές σημειώνουν στο Bloomberg ότι η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση της ζήτησης για εμπορεύματα όπως η σόγια και το καλαμπόκι. Ήδη μάλιστα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας καταγράφουν άνοδο 25% από αρχές του έτους, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.