Νέες επενδύσεις στη ναυτική τεχνολογία και έρευνα στη Νότια Κορέα

Νέες επενδύσεις στη ναυτική τεχνολογία και έρευνα στη Νότια Κορέα

73
Νέες επενδύσεις στη ναυτική τεχνολογία και έρευνα στη Νότια Κορέα

Η Korea Investment Corp. (KIC), wealth fund με έδρα τη Σεούλ, υπέγραψε συμφωνία συνεπένδυσης αξίας $885 εκατ. με το conglomerate Hyundai Heavy Industries.

ΚΙC και Hyundai Heavy Industries θα επενδύσουν από κοινού σε νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων κυψελών καυσίμων, τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, συστημάτων αυτοματοποίησης πλοίων. Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της νοτιοκορεατικής βιομηχανίας για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η KIC στο δελτίο Τύπου της.

Οι επενδύσεις θα εστιαστούν επίσης σε εξαγορές και συγχωνεύσεις πολλά υποσχόμενων νεοφυών επιχειρήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, η τεχνογνωσία της Hyundai Heavy Industries σε θέματα καινοτομίας θα ενισχύσει τη δυναμικότητα της KIC στην έρευνα και ανάπτυξη.

Η KIC «θα συνεχίσει να εξερευνά ευκαιρίες για επενδύσεις και συνεργασίες με εγχώριες εταιρείες και χρηματοοικονομικά ιδρύματα, προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές», σημειώνεται τέλος στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.