Η δυναμική των ρομπότ στην πετρελαιοβιομηχανία

Η δυναμική των ρομπότ στην πετρελαιοβιομηχανία

54
Η δυναμική των ρομπότ στην πετρελαιοβιομηχανία

Ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας, οι μεγάλοι παίκτες της πετρελαιοβιομηχανίας θα πρέπει συνεχώς να ανακαλύπτουν νέες οδούς, προκειμένου να είναι καλύτερα εφοδιασμένοι σε μελλοντικές στρεβλώσεις της αγοράς, όπως αυτή της πανδημικής κρίσης.

Τα παραπάνω σημειώνει η Rystad Energy, η οποία σε έκθεσή της αναφέρει ότι η υιοθέτηση υφιστάμενων λύσεων ρομποτικής θα μπορούσε να αντικαταστήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως και να μειώσει τα κόστη εξόρυξης κατά αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, εφόσον βέβαια ενταθεί η στροφή της βιομηχανίας στις λύσεις αυτές.

Ένας από τους κύριους τομείς δραστηριότητας που θα μπορούσε να ωφεληθεί από την άνοδο της ρομποτικής είναι οι γεωτρήσεις, οι οποίες είναι εντάσεως κόστους και απαιτούν δύσκολες εργασίες σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Ήδη λύσεις ρομποτικής έχουν εισαχθεί επιτυχώς σε δραστηριότητες γεωτρήσεων υδρογονανθράκων, τονίζει η Rystad Energy.

Οι εργασίες παρακολούθησης, συντήρησης και επισκευών επίσης θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων. Στην πραγματικότητα, ο τομέας αυτός ήδη έχει καρπωθεί τα περισσότερα οφέλη, κατά τη Rystad.

Συμπερασματικά, η Rystad Energy εκτιμά ότι τουλάχιστον το 20% των θέσεων εργασίας στους προαναφερθέντες τομείς της αγοράς ενέργειας θεωρητικά θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν τα επόμενα δέκα έτη.

Φωτό: Nico Franz/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.