Τεράστια ποσά για χρηματοδοτήσεις από το σαουδαραβικό επενδυτικό ταμείο

Τεράστια ποσά για χρηματοδοτήσεις από το σαουδαραβικό επενδυτικό ταμείο

219
Τεράστια ποσά για χρηματοδοτήσεις από το σαουδαραβικό επενδυτικό ταμείο

Το σαουδαραβικό κρατικό ταμείο επενδύσεων ανακοίνωσε την υπογραφή μιας ανακυκλούμενης χρηματοδότησης πολλαπλών νομισμάτων ύψους $15 δισ. με μια ομάδα 17 τραπεζών, με την οποία θα έχει πρόσβαση σε επιπλέον κεφάλαια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γρήγορα όταν απαιτηθεί.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Βασιλείου διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αξίας $400 δισ., έχοντας ενισχύσει τη δυναμική του μέσω πολλών πηγών χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, μία εκ των οποίων προήλθε από τη μεταφορά ποσού $40 δισ. από τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας πέρυσι.

Το νέο δάνειο χορηγήθηκε από 17 τράπεζες από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η ανακοίνωση του Ταμείου, το οποίο ακολουθεί μια διττή στρατηγική, δημιουργώντας ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, ενώ επενδύει επίσης τοπικά σε έργα που θα βοηθήσουν στη μείωση της εξάρτησης της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο.

Ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman, αρχιτέκτονας του «Οράματος 2030», που στοχεύει στην απαγκίστρωση της σαουδαραβικής οικονομίας από το πετρέλαιο, δήλωσε ότι το wealth fund σκοπεύει να διοχετεύσει τουλάχιστον 150 δισ. ριάλ ($40 δισ.) στην τοπική οικονομία κάθε χρόνο έως το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.