Minerva Gas-Wärtsilä: Μακροχρόνια συμφωνία συντήρησης και λειτουργίας LNG πλοίων

Minerva Gas-Wärtsilä: Μακροχρόνια συμφωνία συντήρησης και λειτουργίας LNG πλοίων

1280
Minerva Gas-Wärtsilä: Μακροχρόνια συμφωνία συντήρησης και λειτουργίας LNG πλοίων

Η Minerva Gas Inc. υπέγραψε με τον τεχνολογικό όμιλο της Wärtsilä συμφωνία βέλτιστης συντήρησης (Optimised Maintenance agreement) που καλύπτει πέντε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου της εταιρείας. Το προηγμένο πακέτο υποστήριξης που ενσωματώνεται σε αυτή την συμφωνία είναι σχεδιασμένο ώστε να εξασφαλίζει υψηλή λειτουργική αξιοπιστία με προϋπολογισμένο και σταθερό κόστος συντήρησης. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 2021.

Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και το Expert Insight της Wärtsilä, μια πρωτοποριακή υπηρεσία η οποία επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη και τις προηγμένες διαγνωστικές τεχνικές για την παρακολούθηση του εξοπλισμού και των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο, τον εντοπισμό δυσλειτουργιών, την πρόβλεψη πιθανών προβλημάτων και την δυνατότητα για λήψη άμεσων διορθωτικών ενεργειών. Σε περίπτωση απόκλισης από την κανονική λειτουργία, ενημερώνονται οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Wärtsilä, οι οποίοι επιλαμβάνονται άμεσα του προβλήματος προτείνοντας την κατάλληλη λύση.

Εκτιμάται ότι ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης, των προηγμένων διαγνωστικών τεχνικών και της μεγάλης εμπειρίας της Wärtsilä θα αναβαθμίσει σημαντικά την αξιοπιστία, αποδοτικότητα και ασφάλεια του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

«Για να πετύχουμε την βέλτιστη λειτουργική αποδοτικότητα και αξιοπιστία, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την πιο σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογία. Η εν λόγω συμφωνία συντήρησης που συνάψαμε με την Wärtsilä μας παρέχει τα πλεονεκτήματα της χρήσης του condition monitoring, του ενδελεχούς προγραμματισμού συντήρησης, της υποστήριξης μέσω τηλεματικών εφαρμογών και φυσικά της χρήσης του Expert Insight, με την πλήρη υποστήριξη του παγκόσμιου δικτύου των υπηρεσιών της Wärtsilä. Η Minerva Gas, έχοντας διαρκή δέσμευση για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, θεωρεί ότι τέτοιες συμφωνίες συνδράμουν στην αξιόπιστη και εύρυθμη λειτουργία των πλοίων της, χρησιμοποιώντας προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία και λύσεις», αναφέρει ο Σωκράτης Δημακόπουλος, Chief Operating Officer της Minerva Gas.

1611752340597

«Οι συμφωνίες βέλτιστης συντήρησης αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των Lifecycle Solutions που προσφέρει η Wärtsilä και έναν έξυπνο τρόπο να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση των σύγχρονων ναυτικών κινητήρων. Η εφαρμογή του Expert Insight μπορεί να συνεισφέρει στην μείωση κατά περίπου 50% των μη-προγραμματισμένων/εκτάκτων εργασιών συντήρησης καθώς και στην οικονομία καυσίμου κατά 2-5%, με την συνεπαγόμενη μείωση των αέριων εκπομπών», αναφέρει ο Rajeev Janardhan, Διευθυντής Πωλήσεων, του τομέα του Lifecycle Solutions των δίχρονων μηχανών της Wärtsilä Marine Power.

Τα πλοία που περιλαμβάνονται στην συμφωνία είναι τα LNGC Minerva Kalymnos, LNGC Minerva Chios και LNGC Minerva Amorgos, τα οποία διαθέτουν δίχρονες κύριες μηχανές WinGD X-DF καθώς και τα LNGC Minerva Psara και LNGC Minerva Limnos τα οποία λειτουργούν με τετράχρονες ηλεκτρομηχανές Wartsila W34DF.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.