Η επιστροφή των παροπλισμένων πλοίων;

Η επιστροφή των παροπλισμένων πλοίων;

306
Η επιστροφή των παροπλισμένων πλοίων;

Η Wallenius Wilhelmsen ανακοίνωσε την επανενεργοποίηση των τριών τελευταίων πλοίων της που ήταν παροπλισμένα από την άνοιξη του 2020 λόγω της πανδημίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η επανενεργοποίηση των πλοίων θα λάβει χώρα το Q3 και ουσιαστικά τα τρία αυτά πλοία θα αντικαταστήσουν χωρητικότητα που ναυλώθηκε για μικρό χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η Wallenius Wilhelmsen αποφάσισε την επανενεργοποίηση 12-15 πλοίων παροπλισμένων από την άνοιξη του 2020. Από αυτά τα πλοία, εννέα έχουν ήδη ξεκινήσει τα δρομολόγιά τους. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ζήτηση των πελατών, η έλλειψη χωρητικότητας και οι αυξημένοι ναύλοι για χρονοναυλωμένα πλοία καθιστούν την επανενεργοποίηση μέχρι πρόσφατα παροπλισμένων πλοίων μια ελκυστική επιλογή.

«Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αναμένουμε η ισορροπία προσφοράς-ζήτησης να βελτιωθεί μεσοπρόθεσμα. Δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για την επανενεργοποίηση πλοίων, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να επανενεργοποιηθούν τα υπόλοιπα πλοία που ήταν παροπλισμένα λόγω της πανδημίας. Αναγνωρίζοντας ότι ο δυνητικός αντίκτυπος της συνεχιζόμενης πανδημίας στην αγορά παραμένει μια πρόκληση, διαθέτουμε την ευελιξία να προσαρμόζουμε τον στόλο μας στις τυχόν μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο Torbjørn Wist, acting CEO της Wallenius Wilhelmsen.

Φωτό: Peter Kraayvanger/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.