Ο όμιλος CMA CGM συνεχίζει την επέκταση του χαρτοφυλακίου τερματικών

Ο όμιλος CMA CGM συνεχίζει την επέκταση του χαρτοφυλακίου τερματικών

137
Ο όμιλος CMA CGM συνεχίζει την επέκταση του χαρτοφυλακίου τερματικών

Ο όμιλος CMA CGM συνεχίζει την επέκταση του χαρτοφυλακίου τερματικών του, καθώς, μετά τη σύναψη συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές για ανάληψη τερματικού στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας και την απόκτηση μεριδίου μετοχών σε τερματικό σταθμό στο λιμάνι της Αλγεθίρας, ανακοίνωσε και την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Gulftainer Lebanon, διαχειριστή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα της Τρίπολης του Λιβάνου. Με την εν λόγω εξαγορά, η CMA CGM ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και την εξειδίκευσή της ως διαχειριστής τερματικών στην περιοχή της Μεσογείου.

H CMA CGM έχει εδραιώσει την παρουσία της στο λιμάνι της Τρίπολης, με πέντε δρομολόγιά της σε εβδομαδιαία βάση να δένουν στο λιμάνι. Ένα εξ αυτών προσφέρει απευθείας σύνδεση με την Κίνα, ενώ από τον Φεβρουάριο άλλες δύο γραμμές εξυπηρετούν την αραβική, την ινδική και τη μεσογειακή αγορά. Για το 2021, το λιμάνι της Τρίπολης, που αποτελεί λιμενικό κόμβο της Μεσογείου, αναμένεται να υποδεχτεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σχεδόν 240 πλοία του στόλου της CMA CGM.

Επιπροσθέτως, η εξαγορά αυτή επιβεβαιώνει την επιθυμία του ομίλου της CMA CGM να ενισχύσει τη λιμενική του παρουσία στον Λίβανο, ούτως ώστε να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τόσο μέσω των ναυτιλιακών και λιμενικών δραστηριοτήτων του όσο και μέσω της εξειδίκευσης στον τομέα των logistics που διαθέτει διαμέσου της θυγατρικής εταιρείας CEVA Logistics.

Με συνολικά 14 εβδομαδιαία δρομολόγια να δένουν στα λιμάνια της Βηρυτού και της Τρίπολης, ο όμιλος της CMA CGM έχει στρατηγική παρουσία στη χώρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics και εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη βέλτιστη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Ως εκ τούτου, η εν λόγω εξαγορά αναμένεται να φέρει την εταιρεία ακόμα πιο κοντά στους Λιβανέζους εισαγωγείς και εξαγωγείς πελάτες της.

Φωτό: Aline Dassel/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.