Η πρώτη τροφοδοσία LNG καυσίμου σε Aframax tanker στις ΗΠΑ

Η πρώτη τροφοδοσία LNG καυσίμου σε Aframax tanker στις ΗΠΑ

351
Η πρώτη τροφοδοσία LNG καυσίμου σε Aframax tanker στις ΗΠΑ

To «Gagarin Prospect», πλοίο διαχείρισης της Sovcomflot, ναυλωμένο από τη Shell, παρέλαβε στις 15 Μαρτίου 1.075 κ.μ. καυσίμου LNG από το bunkering πλοίο «Q-LNG 4000», ναυλωμένο από τη Shell NA LNG LLC, έξω από το λιμάνι του Canaveral, στη Φλόριντα. Πρόκειται για την πρώτη ship-to-ship τροφοδοσία ναυτιλιακού καυσίμου LNG σε Aframax tanker στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Sovcomflot, αυτή η εξέλιξη αντανακλά τη ραγδαία επέκταση των υποδομών LNG bunkering παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Corpus Christi προς την Ευρώπη και η όλη διαδικασία διήρκεσε 11 ώρες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η προμήθεια LNG από πλοίο σε πλοίο μπορεί πλέον να πραγματοποιείται σε σημαντικά δρομολόγια των δεξαμενόπλοιων, όπως μεταξύ Ευρώπης και US Gulf και US Gulf με Ανατολική Ακτή Καναδά, όπου η ναυτιλιακή κίνηση καταγράφει αύξηση λόγω της ανάπτυξης των εξαγωγών WTI από το US Gulf.

To «Gagarin Prospect» αποτελεί μέρος της προηγμένης σειράς Αframax δεξαμενόπλοιων κατανάλωσης διπλού καυσίμου με την ονομασία Green Funnel και παραδόθηκε στη Sovcomflot το 2018-2019.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.