Οι νέες εκτιμήσεις για τις τιμές πετρελαίου

Οι νέες εκτιμήσεις για τις τιμές πετρελαίου

300
Οι νέες εκτιμήσεις για τις τιμές πετρελαίου

Μετά τις αποφάσεις του OPEC+ για την προσφορά πετρελαίου, την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και την πορεία των εμβολιασμών, το Brent και το WTI θα αγγίξουν αντίστοιχα τα $63/βαρέλι και $60/βαρέλι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bank of America σε έκθεσή της.

Αναθεωρημένες προς τα επάνω είναι και οι εκτιμήσεις του τραπεζικού κολοσσού για τις τιμές το 2022. Πιο συγκεκριμένα, το Brent θα φτάσει στα $60/βαρέλι και το WTI στα $57/βαρέλι το επόμενο έτος, ενώ οι αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις της BofA έκαναν λόγο για 55 και $52/βαρέλι αντίστοιχα.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι ένα ράλι των τιμών πέριξ των $100/βαρέλι ίσως επέλθει με την πλήρη ανάκαμψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια.

Με βάση τις εκτιμήσεις της BofA για τιμή Brent στα $57/βαρέλι το 2022, η αύξηση της αμερικανικής προσφοράς το ίδιο έτος θα αγγίξει τα 750.000 βαρέλια/ημέρα. Τέλος, στην έκθεση υπογραμμίζεται ο αντίκτυπος ενδεχόμενης επιστροφής στην παραγωγή 2 εκατ. βαρελιών ιρανικού πετρελαίου/ημέρα στις τιμές.

Φωτό: Joshua Rawson Harris/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.