SQLearn και σημαία της Λιβερίας: Συνεργασία για καινοτόμες λύσεις ναυτικής εκπαίδευσης

SQLearn και σημαία της Λιβερίας: Συνεργασία για καινοτόμες λύσεις ναυτικής εκπαίδευσης

102
SQLearn και σημαία της Λιβερίας: Συνεργασία για καινοτόμες λύσεις ναυτικής εκπαίδευσης

Η σημαία της Λιβερίας ξεκινάει συνεργασία με την SQLearn και πιστοποιεί τη βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών μαθημάτων της εταιρείας, καθώς και τα ηλεκτρονικά μαθήματα STCW για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Εν μέσω της πανδημίας και κατ’ επέκταση της αδυναμίας πρόσβασης πολλών ναυτικών σε παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης, η SQLearn και η σημαία της Λιβερίας συνεργάζονται για να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις μέσω e-learning. Με εξατομικευμένες παροχές και καλύπτοντας τις απαιτήσεις του ναυτιλιακού κλάδου, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους ναυτικούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν την απαραίτητη εκπαίδευση και να έχουν την ανάλογη επαγγελματική ανάπτυξη.

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της SQLearn αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενός συστήματος ναυτικής κατάρτισης, το οποίο διασφαλίζει ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν το ίδιο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης εν πλω, αλλά και στη στεριά, ενώ παράλληλα τους βοηθάει εξοικειωθούν με τις καθημερινές λειτουργίες του πλοίου. Η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μαθημάτων, από οποιοδήποτε μέρος και σε οποιοδήποτε χρόνο επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος, είναι ζωτικής σημασίας στο τρέχον εργασιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά μαθήματα μειώνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος που σχετίζεται με τις μετακινήσεις και τους χώρους υλοποίησης των εκπαιδεύσεων και εξαλείφουν την ανάγκη συγκέντρωσης των εκπαιδευομένων σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

Liberian Registry- SQLearn- Press-Release

Εκτός από την υπάρχουσα ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, τα νέα ηλεκτρονικά μαθήματα STCW θα είναι διαθέσιμα από τον Απρίλιο του 2021.

Για τη σημαία της Λιβερίας είναι σημαντικό οι ναυτικοί να έχουν εύκολη πρόσβαση στους κατάλληλους εκπαιδευτικούς πόρους, ώστε να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, ενώ οι πλοιοκτήτες θα πρέπει να εξασφαλίζουν την επιμόρφωση και τη συνεχή κατάρτιση των ναυτικών τους, διασφαλίζοντας ότι η ποιότητα κατάρτισης πληροί τα υψηλότερα επίπεδα και προσδοκίες.

«Η SQLearn για άλλη μια φορά ταράζει τα νερά στον τομέα της ναυτικής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Είμαστε αφοσιωμένοι στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης ναυτιλιακής εκπαίδευσης και εργαζόμαστε σκληρά για να το πετύχουμε. Η συνεργασία με τη σημαία της Λιβερίας είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση για τη ναυτική κατάρτιση και αποτελεί μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για την SQLearn, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί παγκόσμια καινοτομία που θα στηρίξει τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τους ναυτικούς στις δύσκολες καταστάσεις που έφερε η πανδημία του COVID-19.» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SQLearn, κ. Σπυρίδων Γκούμας.

Το Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR) είναι ο διαχειριστής της σημαίας της Λιβερίας με στόλο πάνω από 4.700 πλοία και ολική χωρητικότητα 190 εκατομμύρια κόρων, γεγονός που την καθιστά δεύτερη μεγαλύτερη σημαία στον κόσμο, καθώς αντιπροσωπεύει το 12% του παγκόσμιου στόλου στους ωκεανούς. Η Λιβερία βρίσκεται στην κορυφή κάθε «λευκής λίστας» των βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού – IMO και των μεγαλύτερων κρατικών Ρυθμιστικών Αρχών Λιμένων, όπως τα MoU του Τόκυο και του Παρισιού.

Η SQLearn είναι μια ελληνική εταιρεία που εδρεύει στον Πειραιά και είναι εξειδικεύεται στην παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης από το 2006. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση της ασφάλειας στον τομέα της ναυτιλίας και χρησιμοποιεί μεθόδους e-learning για την εξέλιξη της ναυτικής εκπαίδευσης μέσω ευέλικτων και διαδραστικών τεχνικών μάθησης. Η SQLearn παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 800 πλοία και 30.000 ναυτικούς. Τα μαθήματα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης της SQLearn έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα e-learning και χρησιμοποιούν στοιχεία πολυμέσων όπως αφήγηση, 2D και 3D animation. Η SQLearn είναι υπερήφανο μέλος των INTERTANKO, INTERCARGO, HEMEXPO, WIMA και International Propeller Club.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.