Υψηλές ζημίες και αποεπενδύσεις για την ιρλανδική Tullow Oil

Υψηλές ζημίες και αποεπενδύσεις για την ιρλανδική Tullow Oil

62
Υψηλές ζημίες και αποεπενδύσεις για την ιρλανδική Tullow Oil

Η ιρλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Tullow Oil ανακοίνωσε ζημίες ύψους $1,2 δισ. για το 2020.

Τα έσοδα για την ιρλανδική εταιρεία μειώθηκαν στα $1,4 δισ. το 2020, από $1,7 δισ. το 2019, ενώ η παραγωγή πετρελαίου ανήλθε σε 74.900 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα κατά μέσο όρο, εναρμονισμένη με τις αρχικές σχετικές προβλέψεις.

Η Tullow δήλωσε ότι ο συνδυασμός της «ισχυρής της εικόνας, της αυξημένης ρευστότητας, των πρόσφατων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων και των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου παρέχει θετική ώθηση στις εποικοδομητικές συζητήσεις με τους πιστωτές», καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων και επιπλέον δανεισμό ύψους $1,7 δισ.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία πούλησε στην Total τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ουγκάντα έναντι $575 εκατ.

Η Tullow, η οποία σκοπεύει να εστιάσει πάνω από το 90% του κεφαλαίου της σε περιουσιακά στοιχεία παραγωγής στη Δυτική Αφρική, ανέφερε ότι η παραγωγή πετρελαίου για το 2021 ανέρχεται σε 60.000-66.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Ο Rahul Dhir, διευθύνων σύμβουλος της Tullow Oil, δήλωσε: «Μετά από έναν χρόνο σημαντικών αλλαγών για την Tullow, τώρα εκτελούμε ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχέδιο δημιουργίας ρευστότητας, που επικεντρώνεται στα πιο παραγωγικά μας περιουσιακά στοιχεία. Θα ξεκινήσουμε ένα πολυετές πρόγραμμα εξόρυξης στην Γκάνα τον επόμενο μήνα, για να επιτύχουμε βιώσιμη και κερδοφόρα αύξηση της παραγωγής».

Η Tullow στοχεύει να είναι ενεργειακά ουδέτερη με μηδενικές εκπομπές έως το 2030 ως μέρος της δέσμευσής της για βιωσιμότητα.

Φωτό: Kim Laland/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.