Η Hapag-Lloyd εξαγοράζει τη NileDutch

Η Hapag-Lloyd εξαγοράζει τη NileDutch

151
Η Hapag-Lloyd εξαγοράζει τη NileDutch

H γερμανική εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd ανακοίνωσε την υπογραφή ενός συμφωνητικού αγοραπωλησίας όλων των μετοχών της ολλανδικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, NileDutch Investments B.V.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την θέση της Hapag-Lloyd στην Αφρικανική αγορά στην οποία εξειδικεύεται η NileDutch. Πιο συγκεκριμένα, η ολλανδική εταιρεία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από και προς τη Δυτική Αφρική εδώ και σαράντα χρόνια. Έχει παρουσία σε 85 περιοχές ανά τον κόσμο ενώ διαθέτει δεκαέξι (16) γραφεία σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Σιγκαπούρη, Κίνα, Αγκόλα και Καμερούν.

Η χωρητικότητα του στόλου της NileDutch ανέρχεται σε περίπου 80.000 TEUs, ενώ δραστηριοποιείται σε δέκα δρομολόγια που συνδέουν την Ευρώπη, την Ασία και την Λατινική Αμερική με την Δυτική και Νότια Αφρική.

Η αφρικανική αγορά αποτελεί μια σημαντική αγορά για την στρατηγική ανάπτυξη της Hapag-Lloyd και με την εξαγορά της NileDutch, η ολοκλήρωση της οποίας υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού, οι ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες της εταιρείας στην αφρικανική ήπειρο θα ενισχυθούν περαιτέρω.

Φωτό: Hapag-Lloyd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.