Δεκάδες νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Δεκάδες νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

556
Δεκάδες νέες παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Με αμείωτο ρυθμό εξασφαλίζουν παραγγελίες για νεότευκτα τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία. Ειδικότερα, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 15 Μαρτίου ότι έλαβε παραγγελίες αξίας $725 εκατ. για τη ναυπήγηση δέκα πλοίων.

Μία από τις ναυπηγικές εταιρείες της KSOE, η Hyundai Samho Heavy Industries Co., θα αναλάβει την κατασκευή τριών LPG carriers, χωρητικότητας 91.000 κ.μ., για λογαριασμό εταιρείας αφρικανικών συμφερόντων. Τα εν λόγω θα παραδοθούν από το β΄ εξάμηνο του 2022.

Παράλληλα, η Hyundai Mipo Dockyard Co., επίσης θυγατρική της KSOE, θα κατασκευάσει ένα LPG carrier 40.000 κ.μ. για λογαριασμό εταιρείας στην Ωκεανία, το οποίο θα παραδοθεί έως το α΄ εξάμηνο του 2023.

Εταιρεία ευρωπαϊκών συμφερόντων τοποθέτησε παραγγελία για τέσσερα πετρελαιοφόρα, χωρητικότητας 300.000 τόνων έκαστο, στη Hyundai Heavy Industries Co. (θυγατρική KSOE). Tα πλοία θα παραδοθούν το β΄ εξάμηνο του 2022. Δύο επίσης πλοία μεταφοράς πετροχημικών θα ναυπηγηθούν από τη Hyundai Vietnam Shipbuilding Co., joint venture των Korea Shipbuilding και Vietnam’s Vinashin Group, και θα παραδοθούν το β΄ εξάμηνο του 2022.

Από την άλλη, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) ενημέρωσε την Τρίτη 16 Μαρτίου ότι εξασφάλισε παραγγελία ύψους $234 εκατ. για την κατασκευή τριών LPG carriers 91.000 κ.μ. από ευρωπαϊκή εταιρεία. Με την τελευταία αυτή προσθήκη, η DSME έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει παραγγελίες για την κατασκευή 19 πλοίων αξίας $1,79 δισ.

Το μεσαίου μεγέθους ναυπηγείο STX Offshore & Shipbuilding Co. συμφώνησε με εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ για τη ναυπήγηση ενός πλοίου μεταφοράς πετροχημικών χωρητικότητας 50.000 τόνων. Παράλληλα εξασφάλισε παραγγελία από ιαπωνικών συμφερόντων εταιρεία για την κατασκευή τριών πλοίων μεταφοράς πετροχημικών χωρητικότητας 6.600 τόνων. Η STX Offshore & Shipbuilding Co. εκτιμά ότι έως τον Απρίλιο θα λάβει παραγγελίες για την κατασκευή είκοσι πλοίων.

Φωτό: YONHAP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.