Σε πιο ήρεμες θάλασσες τα product tankers το 2021;

Σε πιο ήρεμες θάλασσες τα product tankers το 2021;

215
Σε πιο ήρεμες θάλασσες τα product tankers το 2021;

Με αισιοδοξία βλέπει την πορεία της αγοράς των product tankers o Paolo d’Amico, πρόεδρος και CEO της d’Amico International Shipping (DIS), όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό της εταιρείας για το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της DIS αναμένει ότι μακροπρόθεσμα η αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη μετά το πέρας της πανδημίας σε συνδυασμό με τα πακέτα οικονομικής στήριξης των κυβερνήσεων θα αυξήσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο και θα ωφελήσουν τα product tankers. O ίδιος τονίζει ότι η πανδημία επιτάχυνε τη διακοπή της λειτουργίας παλαιότερων διυλιστηρίων κυρίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία. Μάλιστα το 60% εξ αυτών θα σταματήσουν τη λειτουργία τους το οικονομικό έτος 2021. «Η χαμένη παραγωγή από αυτά τα διυλιστήρια θα αντικατασταθεί από αυτή νέων μονάδων στην Ασία και στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας σε μια αύξηση της ζήτησης ανά τονομίλια για τα product tankers», εξηγεί ο κ. d’Amico.

Στο μέτωπο της προσφοράς, η ανάπτυξη του στόλου θα είναι περιορισμένη και είναι χαρακτηριστικό ότι το orderbook βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κυρίως λόγω κεφαλαιακών περιορισμών και σημαντικών αβεβαιοτήτων σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. «Νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και τεχνολογικές απαιτήσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση των διαλύσεων παλαιότερου τονάζ», ήταν τα λόγια του προέδρου και CEO της DIS.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, η DIS επέστρεψε στα κέρδη το 2020. Ειδικότερα σημείωσε κέρδη $16,6 εκατ. έναντι ζημιών $27,5 εκατ. το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.