Η MAN Energy Solutions θα παράσχει τις υπηρεσίες της για την αναβάθμιση...

Η MAN Energy Solutions θα παράσχει τις υπηρεσίες της για την αναβάθμιση του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα  

528
Η MAN Energy Solutions θα παράσχει τις υπηρεσίες της για την αναβάθμιση του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα  

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υπέγραψε συμφωνία με τη MAN Energy Solutions για τη συμμετοχή της τελευταίας στην κατασκευή ενός σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς LNG στον σταθμό της Ρεβυθούσας.

Η κατασκευή του εν λόγω πιλοτικού σταθμού γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) στον τερματικό σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα. Ο τερματικός σταθμός διαθέτει χωρητικότητα αποθήκευσης 225.000 κυβικών μέτρων και, με την κατασκευή του νέου σταθμού, το LNG θα μπορεί να μεταφέρεται πλέον στους πελάτες και με φορτηγά οχήματα.

Ο Θανάσης Παπαϊωάννου, επικεφαλής του τμήματος Turbomachinery and Power Plants της MAN Energy Solutions στην Ελλάδα, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας στο κομμάτι της διαχείρισης του LNG στον ΔΕΣΦΑ, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την ΤΕΡΝΑ, μία από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε περιοχές όπου δεν υπάρχει δίκτυο διανομής φυσικού αερίου».

Φωτό: www.desfa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.