Μια καινοτόμα πλατφόρμα για την παρακολούθηση της απόδοσης των πλοίων

Μια καινοτόμα πλατφόρμα για την παρακολούθηση της απόδοσης των πλοίων

234
Μια καινοτόμα πλατφόρμα για την παρακολούθηση της απόδοσης των πλοίων

Η εταιρεία τεχνολογίας Miros και ο όμιλος BW έχουν αναπτύξει μια καινοτόμα πλατφόρμα για την παρακολούθηση της απόδοσης των πλοίων, η οποία ενσωματώνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικές με τον καιρό, τα κύματα και την πραγματική ταχύτητα του πλοίου.

Η πλατφόρμα με την ονομασία Miros Mocean έχει ως στόχο την εξάλειψη της αβεβαιότητας και των ανακριβειών στις προσπάθειες βελτίωσης της απόδοσης των πλοίων, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική επίδραση των καιρικών συνθηκών στους υπολογισμούς των επιδόσεων. Ο όμιλος BW αναμένει ότι η μεγαλύτερη ακρίβεια στα δεδομένα απόδοσης θα του επιτρέπει να αξιολογεί καλύτερα την επίδραση των τεχνολογιών βελτίωσης της απόδοσης των πλοίων και να επιβάλλει αυστηρότερους όρους στις συμβάσεις που συνάπτει.

Συνδυάζοντας στοιχεία όπως η κατανάλωση καυσίμου, η ισχύς του κινητήρα καθώς και άλλα περιβαλλοντικά δεδομένα, η πλατφόρμα Miros Mocean στοχεύει να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων στη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων που αφορούν την εξοικονόμηση καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Φωτό: www.bw-group.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.