Η ηγετική θέση της Saudi Aramco οδηγεί σε υψηλότερα μερίσματα

Η ηγετική θέση της Saudi Aramco οδηγεί σε υψηλότερα μερίσματα

124
Η ηγετική θέση της Saudi Aramco οδηγεί σε υψηλότερα μερίσματα

H Saudi Aramco θα επωφεληθεί από τις τιμές του πετρελαίου και θα μπορέσει να προβεί σε διανομή υψηλότερων μερισμάτων σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch (BoAML).

«Πιστεύουμε ότι η Aramco έχει προσαρμοστεί στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου για να αντιμετωπίσει πιθανή αναζωπύρωση της ζήτησης. Αν υλοποιηθούν οι υποθέσεις ζήτησης για αύξηση της τιμής του πετρελαίου, θα περιμέναμε από την Aramco να δημιουργήσει σχεδόν 100 δισ. δολάρια σε ελεύθερη ταμειακή ροή το 2022», αναφέρεται σε έκθεση της BoAML.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η ανάλυση πιθανών σεναρίων για τις τιμές του πετρελαίου δείχνει ότι η Aramco θα ήταν σε θέση να διανείμει υψηλότερα μερίσματα, πέρα από το ελάχιστο των 75 δισ. δολαρίων.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο, επωφελείται της ανάκαμψης του πετρελαίου από την πτώση του περασμένου έτους εν μέσω ορίων παραγωγής του OPEC+ και ενδείξεων παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Το Brent, σημείο αναφοράς για περισσότερο από το μισό πετρέλαιο στον κόσμο, σημείωσε άνοδο 4,9% την περασμένη εβδομάδα.

Η τράπεζα εκτιμά ότι σε ένα σενάριο παραγωγής $65/βαρέλι και 11 εκατ. bpd, η Aramco θα μπορούσε να φτάσει σε ταμειακές ροές αξίας 100 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.