Petredec: Τρία ακόμη νεότευκτα LPG carriers

Petredec: Τρία ακόμη νεότευκτα LPG carriers

196
Petredec: Τρία ακόμη νεότευκτα LPG carriers

H Petredec Holdings (Eastern) PTE Ltd, εταιρεία διαχείρισης LPG carriers, ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της για την κατασκευή τριών ακόμη LPG carriers διπλού καυσίμου κατανάλωσης LPG από το ναυπηγείο Jiangnan Shipyard (Group) Co. Ltd. Τα συγκεκριμένα πλοία θα παραδοθούν τον Ιούνιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2023. Η παραγγελία ακολουθεί την αρχική παραγγελία τριών όμοιων πλοίων τον Νοέμβριο του 2020.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα παραγγελία ενισχύει τη θέση της Petredec ως κορυφαίου πελάτη ναυπήγησης LPG πλοίων στα ναυπηγεία Jiangnan Shipyard. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Petredec έχει τοποθετήσει 22 παραγγελίες πλοίων μεταφοράς LPG στην Jiangnan Shipyard, εκ των οποίων τα δώδεκα έχουν παραδοθεί.

Μόλις τα πλοία παραδοθούν, ο στόλος VLGCs της Petredec Holdings θα αριθμεί 27 πλοία. Ο Giles Fearn, CEO του Petredec Group, σχολίασε: «Από την αρχική μας παραγγελία τον Νοέμβριο του 2020 οι προσπάθειες για τη μείωση του αποτυπώματος των εκπομπών της ναυτιλίας κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Είναι ένα θέμα που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, και αυτό αποδεικνύεται από τις παραγγελίες πλοίων νέας γενιάς».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.