H Shell επεκτείνει τον στόλο LNG bunkering πλοίων

H Shell επεκτείνει τον στόλο LNG bunkering πλοίων

181
H Shell επεκτείνει τον στόλο LNG bunkering πλοίων
To LNG bunker-vessel Cardissa ναυλωμένο από την Shell

Η Shell ανακοίνωσε πρόσφατα ένα σημαντικό ορόσημο για τις δραστηριότητές της στον κλάδο του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου με τη ναύλωση ενός νέου LNG bunkering πλοίου.

Η Shell σχεδιάζει να διπλασιάσει τις υποδομές τροφοδοσίας LNG σε σημαντικούς ναυτιλιακούς κόμβους και το συγκεκριμένο πλοίο θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο για την επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της Shell Global Downstream LNG.

Το συγκεκριμένο πλοίο, χωρητικότητας 5.000 κ.μ., κατασκευάζεται στην Ισπανία και θα φορτώνει LNG από τον τερματικό Enagas LNG στη Βαρκελώνη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Shell έχει ολοκληρώσει πάνω από 400 ship to ship LNG bunkering operations σε επτά χώρες και οκτώ λιμάνια, όπως στο Ρότερνταμ, στην Τενερίφη, στη Βαρκελώνη κ.α.

Τον περασμένο Ιανουάριο, μάλιστα, η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ αδειοδότησε τη Shell για την προμήθεια LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου. Η Shell προσβλέπει στο να καταστεί εταιρεία ενέργειας μηδενικών εκπομπών έως το 2050 ή νωρίτερα και θεωρεί το LNG το πρώτο σημαντικό βήμα για την απανθρακοποίηση κλάδων όπως η ναυτιλία.

Φωτό: Shell

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.