VANOS & TÜV HELLAS: Μια νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Ασφάλεια...

VANOS & TÜV HELLAS: Μια νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

69
VANOS & TÜV HELLAS: Μια νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Μια σειρά νέων προγραμμάτων εκπαίδευσης σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία διοργανώνουν και υλοποιούν από κοινού η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη ναυτιλία, αλλά και στην ευρύτερη βιομηχανία, VANOS S.A. και η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Σκοπός των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνουν από κοινού η VANOS S.A. και η TÜV HELLAS είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για εξαιρετικά σημαντικά και επίκαιρα θέματα, που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, απευθύνονται σε στελέχη που σχεδιάζουν και υλοποιούν τις πολιτικές Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Επιπλέον, τα σεμινάρια απευθύνονται και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία ή εργαζόμενο που θεωρεί την Υγεία και την Ασφάλεια ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης και όχι απλώς μια κανονιστική υποχρέωση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα προγράμματα είναι αυτοτελή, αλλά λειτουργούν και ως σύνολο.

Ο πρώτος κύκλος προγραμμάτων έχει ήδη ανακοινωθεί, εγκαινιάζοντας μια νέα και δυναμική συνεργασία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες των δύο εταιρειών.

Τα πρώτα προγράμματα που προσφέρονται στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας είναι τα ακόλουθα:

· Μέσα Ατομικής Προστασίας στους χώρους υγείας – Νέα εποχή, νέες προκλήσεις και δυνατότητες

· Οι νέες προκλήσεις για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στη μετά Covid εποχή

· Μέσα Ατομικής Προστασίας για ένα εργατικό δυναμικό που αλλάζει

· Ηλεκτροσυγκόλληση: Προστασία και Παραγωγικότητα

· Πρόσβαση – εργασία – διάσωση σε/από περιορισμένο χώρο

· Η σημασία της επιβεβαίωσης εφαρμογής σε ΜΑΠ

· Πρόσβαση και εργασία σε ύψος: Επιλογή, χρήση και επιθεώρηση εξοπλισμού

· Αποτελεσματική εκπαίδευση εργαζομένων σε θέματα υγείας – ασφάλειας

· Δημόσια υγεία, βιομηχανική υγιεινή, υγεία και ασφάλεια στην εργασία Αναλυτικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Υπεύθυνος για τη σχεδίαση και βασικός εισηγητής στον κύκλο των παραπάνω θεματικών είναι ο κ. Θεόφιλος Κουρούνης, Χημικός Μηχανικός και Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΒΑΝΟΣ Α.Ε.

covid-19-5813885_1920

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.