Το πρώτο αμερικανικό διαλυτήριο που λαμβάνει το πράσινο φως της ΕΕ

Το πρώτο αμερικανικό διαλυτήριο που λαμβάνει το πράσινο φως της ΕΕ

358
Το πρώτο αμερικανικό διαλυτήριο που λαμβάνει το πράσινο φως της ΕΕ

Η International Shipbreaking, θυγατρική της EMR Metal Recycling με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό περί ανακύκλωσης πλοίων για την εγκατάσταση στο Brownsville του Τέξας.

Για την εν λόγω πιστοποίηση, η International Shipbreaking ενημέρωσε ότι προέβη σε επένδυση $30 εκατ. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο διαλυτήριο πλοίων επί αμερικανικού εδάφους που λαμβάνει τη σχετική πιστοποίηση. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες πλοίων σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα πλοία τους στο Brownsville για ανακύκλωση στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους.

Ο Chris Green, Senior Manager της International Shipbreaking, ανέφερε ότι οι προοπτικές της συγκεκριμένης βιομηχανίας είναι μεγάλες και τον τελευταίο χρόνο τα αιτήματα για ανακυκλώσεις πλοίων Ευρωπαίων πλοιοκτητών έχουν τριπλασιαστεί. Μάλιστα, το «MT Wolverine», ένα chemical tanker 15 ετών και σημαίας Νορβηγίας, αποτελεί το πρώτο πλοίο ευρωπαϊκού νηολογίου που κατέφθασε για ανακύκλωση στο διαλυτήριο της International Shipbreaking στο Brownsville.

Φωτό: Ishant Mishra/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.